Slider
  • Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan:

    En bekijk wat we voor je kunnen betekenen..

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Asbest laten verwijderen

Asbest verwijderen in en rond de woning

Asbest verwijderen in en rond uw woning is erg belangrijk voor de gezondheid van u en uw gezin. Laat de asbestverwijdering over aan een gecertificeerd bedrijf als Adenergy Group. Wij zorgen ervoor dat het asbest wordt verwijderd. Zo heeft u geen risico’s meer op gezondheidsklachten.

Heeft u asbest op uw dak? Laat het dan op een veilige manier verwijderen door een erkende asbestverwijderaar. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

 

Wat is asbest?

Asbest is een materiaal dat vroeger veel in de woningbouw gebruikt werd. Het is opgebouwd uit kleine vezels die u met het blote oog niet kunt zien. Asbestvezels zijn gevaarlijk als ze ingeademd worden. Ze veroorzaken allerlei asbestgerelateerde ziekten en kanker. Die ziekten treden meestal pas 20 tot 40 jaar na de eerste blootstelling aan asbest op.

Sinds 1998 is het verboden om asbesthoudende materialen te produceren, te verhandelen of te hergebruiken.

 

Twee soorten asbest

Bij hechtgebonden asbest (vast asbest) zitten de vezels stevig vast in het dragermateriaal (bijvoorbeeld asbestcementen golfplaten, leien of buizen). Zolang dat asbest in goede staat is en niet onvoorzichtig wordt bewerkt, komen er nauwelijks vezels vrij.

Bij niet-hechtgebonden asbest (los asbest) zitten de vezels min of meer los (bijvoorbeeld asbesthoudende kachelkoord of plaaster-isolatie met juten doek rond isolatiebuizen). De vezels komen dus gemakkelijk vrij, zeker als het materiaal beschadigd is of gemanipuleerd wordt.

 

Zo herkent u asbest

Met het blote oog is asbest niet met 100% zekerheid te herkennen.

  • Is op een golfplaat of lei de aanduiding AT te lezen, dan bevat die zeker asbest.
  • De aanduiding NT is enkel te vinden op asbestvrije golfplaten of leien.

Met de beslissingsboom leien en de beslissingsboom golfplaten, kunt u nagaan of uw leien of golfplaten asbesthoudend zijn of niet.

Op asbestinfo.be vindt u meer informatie over hoe u en foto’s van typische asbesttoepassingen.

Wilt u 100% zeker zijn, dan moet u een staal laten analyseren door een erkend laboratorium. Er is een lijst van erkende laboratoria voor de identificatie van asbest in materialen. Alleen die erkende laboratoria voeren analyses van asbeststalen uit.

 

Vrijkomen van asbestvezels

Asbestvezels komen vrij:

  • Als het asbestmateriaal in slechte staat is, zoals bij verwering (slijtage en afbrokkelen door blootstelling aan verschillende weersomstandigheden)
  • Of bij bewerking, zoals zagen, slopen, slijpen, snijden, schuren, boren of reinigen onder hoger druk. Daarom is het gebruik van mechanische werktuigen met grote snelheid (bijvoorbeeld boor-, schuur- en zaagmachines) en hogedrukreinigers wettelijk verboden. Verven en behangen mag wel.

Bij niet-hechtgebonden asbest (zoals asbestkoord of plaaster-isolatie rond verwarmingsleidingen) komen de vezels altijd gemakkelijk vrij.

 

Asbest laten verwijderen

Afhankelijk van het soort asbestmateriaal en de staat waarin deze zich bevindt, is bepaald hoe het asbestmateriaal moet verwijderd worden en wie dit mag doen.

Er is (nog) geen echte verplichting om asbestte verwijderen, maar beschadigd of verweerdasbesthoudend materiaal kunt u het beste laten verwijderen. Zo vermijdt u blootstelling aan asbestvezels. U riskeert ook geen milieuovertreding door het achterlaten van asbesthoudende afvalstoffen. Die weer uit het beschadigde of verweerde asbesthoudende materiaal kunnen vrijkomen.

Asbesthoudend materiaal in goede staat mag u laten zitten. Zodra het beschadigd raakt, is het beter het te verwijderen. De OVAM werkt aan een beleid en regelgeving om versneld asbest uit gebouwen te verwijderen als ze beschadigd of verweerd zijn.

 

Kosten voor het laten verwijderen van asbest

De kosten voor het laten verwijderen van asbest is hoog. Dat komt omdat het verwijderen gevaarlijk en moeizaam gaat. Voornamelijk het verwerken van het materiaal brengt extra kosten met zich mee. Daarnaast is het belangrijk om wat voor ruimte het gaat. Per 15 december 2018 is de Overheid gestopt met subsidie voor het verwijderen van asbestdaken. Bij uw eigen gemeente of provincie is een subsidie aanvraag wellicht nog mogelijk.

 

Wij verwijderen de asbest op uw dak

Adenergy Group staat u bij met het verwijderen van asbest op uw dak. Wenst u een offerte of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan, neem dan contact met ons op.

Naast asbestverwijdering doen wij ook aan verschillende dakwerken als dak isolatie.

 

Contact opnemen

Vraag een Vrijblijvend Adviesgesprek aan!

Adviesgesprek aanvragen

Contacteer ons vrijblijvend op +32 (0) 50 77 11 13 of mail ons,
dan kijken samen naar een oplossing op maat voor uw behoefte.

@ENERGY
Wingene Steenweg 47 a
8730 Beernem
BE 0671.455.279
info@adenergy.be

VOLG ONS

5/5

Wij zijn zeer tevreden van de service. Na meedere offertes hebben wij gekozen voor de beste kwaliteit, en daar hebben wij nog geen seconde spijt van!

5/5

Snelle service, goed geholpen & een zeer mooie plaatsing van mijn zonnepanelen!

Zeker een aanrader!

5/5

Top service

5/5

Zeer betrouwbare firma en snelle plaatsing
Doe zo verder.

Nous sommes très satisfaits du service. Après plus de citations, nous avons choisi la meilleure qualité, et nous ne l’avons pas regretté une seconde!